Åk på en fotbollsresa

Fotboll är en sport som engagerar mängder utav människor och inför riktigt stora matcher eller turneringar är det många som reser långa vägar för att få se det hela på plats. Detta gör att man måste vara ute i god tid med att boka såväl boende som resa så att man inte missar det hela som man har längtat efter. Detta gäller både fotbollsmatcher inom Sveriges gränser och internationellt. Att någon gång se ett stort mästerskap på plats är en dröm för många och ett som ligger oss ganska nära rent geografiskt är det europeiska mästerskapet som spelas var fjärde år. Inför dessa spelas i sin tur ett kval, där lagen inom kvalgrupperna besöker varandra för matcher på hemma- och bortaplan, vilket kan ge dig chansen att se riktigt högklassig fotboll här i Sverige. Lyckas vårt egna lag gå vidare till mästerskapet så är bara det ett ytterligare lockbete till att åka.

Utifrån de grupper fotbolls EM får så kan du se vilka matcher som kan vara intressanta att köpa biljetter till. Oftast brukar matcherna mellan riktigt bra lag vara de som tar slut allra först. Just inför det europeiska mästerskapet brukar det vara väldigt strikta regler kring biljetterna, där möjligheterna att köpa biljetter på andra platser är väldigt liten. Detta är på grund utav att man använder sig utav en ansökningsprocess, där man får anmäla sitt intresse för biljetter och då vilket eller vilka lag man är intresserad utav att se. När detta sedan är avklarat lottas det fram vilka utav alla ansökande som i sin tur får möjligheten att köpa biljetter om de fortfarande är intresserade. Det här systemet använder man sig utav för att försöka göra det så rättvist som möjligt, samtidigt som det inte ska bli några problem i form utav för stort tryck på sidan när biljetterna släpps.

En annan väg man kan gå för att försöka få tag på biljetter är att tävla om dessa. Många företag som på något vis är med och sponsrar det stora mästerskapet brukar ha utlottningar där biljetter eller till och med kompletta resor ligger i potten. Här kan du alltså med lite tur få tag på biljetter även om du inte ansökt om det.